Veel gestelde vragen

Hoe werken de variabele kosten?

U betaalt op basis van het aantal gebruikers. Dus geen overbodige kosten en per gebruiker voordeliger dan u zich kunt voorstellen.

Wat zijn de voordelen voor mijn organisatie om met Zivier te werken?

U krijgt een uiterst betrouwbare leeromgeving van hoogwaardige kwaliteit met vele mogelijkheden. Zivier hanteert bovendien een doorlopende maandlicentie die ook per maand opzegbaar is. Dus geen contracten waar u niet van af kunt, geen onnodige kosten. Wel een stimulerende omgeving waar u niet graag van af wilt!

De vele redenen om het platform van Zivier te gebruiken zijn:

 1. Altijd bereikbaar; Elke cursist kan 24/7 besluiten om te gaan leren en dat elke dag van het jaar.
 2. Toegankelijk; Zonder speciale software kan vanaf elke PC, tablet en/of smartphone het leerprogramma worden bereikt.
 3. Doelgericht leren; Leren wat je nodig hebt en op het juiste moment en aantoonbaar resultaat.
 4. Cursist 'in the lead'; De cursist bepaalt wanneer, waar en hoe er wordt geleerd.
 5. Up-to-date; Alle cursusinhoud is eenvoudig up-to-date te maken.
 6. Inzichtelijk; De resultaten van het leerproces zijn direct zichtbaar. De cursist, leidinggevende, HRM’r en administrator krijgen die 'live' informatie waarvoor zij de rechten hebben ontvangen.
 7. Directe feedback; Stimuleert de cursist om verder te gaan en maakt de kwaliteit van de cursus nog beter.
 8. Leerervaring door interactie; Vraaggestuurd leren en de interactie met medecursisten en cursusleiding/leidinggevenden op het kennisforum geeft nog meer betrokkenheid en stimuleert kennisdeling.
 9. Aantrekkelijk; De opmaak van de cursus is uitnodigend en maakt nieuwsgierig.
 10. Groter effect; De verschillende vormen van informatieaanbod bieden het hoogste rendement voor cursisten.
 11. Stijlaanbod; Iedereen kan leren op het eigen niveau in de eigen leerstijl.
 12. Minder tijdbesteding; Goed ontwikkelde online leerprogramma's besparen ongeveer 70% van de klassikale tijd. Klassikale bijeenkomsten gaan na de online cursus vooral over praktijk en dialoog.
 13. Geen reistijden; Reizen naar opleidingslocaties is voor online leren niet meer nodig.
 14. Integratie met bestaande programma's; Alle bestaande opleidingsprogramma's kunnen eenvoudig omgezet worden naar vraaggestuurd leren en vinden altijd hun aansluiting op elkaar.
 15. Koppeling met bestanden; Alle gegevens in uw kennisplatform kunnen gekoppeld worden voor optimaal beschikbare informatie en ontdubbelen van taken.
 16. Relatie versterkend; Het contact met cursisten/medewerkers wordt intensiever door attentiemail, forumdiscussies en feedback voorzieningen.
 17. Hoger rendement; Opleidingskosten met tenminste 35% verlagen en het kennisniveau aantoonbaar verhogen, geeft uiteraard hoger rendement.
 18. Pay per use; De kosten blijven laag door het abonnementensysteem waarin u alleen de kosten per gebruiker betaald en enkele eenmalige kosten voor de inrichting van uw eigen leeromgeving. Geen voorinvestering; gewoon betalen wat u nodig heeft.
 19. Geen hardware en software investering; Alle software staat voor u klaar en is bereikbaar vanaf de werkplekken in uw organisatie en daarbuiten uiteraard met de meest geschikte veiligheidsnormen.
 20. Schaalbaar; Toelaten van meer gebruikers is altijd mogelijk op het moment dat u dat wenst.
 21. Uitbreiding; De basis leeromgeving kan naar behoefte uitgebreid worden met meerdere pakketten zoals het uitgebreide forumpakket, het examenpakket, het bibliotheekpakket, Skype, Slideshare, Vimeo, ISSUU en andere online tools.
 22. Auteurschap; Uw cursusmateriaal kunt u ook inbrengen als generieke content op het openbare kennisplatform van Zivier. U wordt als auteur daarvoor uiteraard beloond.
 23. Opleidingskundigen; opleidingskundigen maken onderdeel uit van Zivier en dragen graag bij aan de juiste cursusinhoud.
 24. Training; U kunt gebruik maken van de training om alles uit de leeromgeving te halen wat er in zit. De online handleiding is zowel apart beschikbaar als geïntegreerd in de software.
 25. Rapportage; Op ieder moment kunt u rapportages uitdraaien over het gebruik van uw leeromgeving. Ook kunt u trendrapportages vanuit de algemene databank van Zivier ontvangen. Een verzoek daartoe is voldoende.
 26. U weet vast nog een voordeel te benoemen......................het alfabet is te kort!

Hoe gebruiksvriendelijk is het kennis- en leerplatform?

Lage kosten en hoog gebruikersgemak met aantoonbare resultaten vormen voor ons het uitgangspunt bij de ontwikkeling van het platform. Er wordt permanente aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Gebruikersgroepen en relaties werken hieraan actief mee. Het platform is daarom uitermate geschikt voor toepassingen binnen bedrijven.

Cursisten worden als vanzelf door het lesmateriaal en alle mogelijkheden geleid en ervaren de leeromgeving als stimulerend. Het doelgerichte leerproces is gericht op resultaat, d.w.z. zichtbaar resultaat in de praktijk.

De ontwikkeling van cursusmateriaal is eenvoudig gemaakt door het gebruik van templates. De geïntegreerde handleiding in verschillende talen ondersteunt daar waar nodig gaande het ontwikkelproces.

Wat biedt het kennis- en leerplatform?

Een online omgeving waar u makkelijk flexibele cursussen kunt maken en waar uw medewerkers/cursisten met plezier zullen leren. Deze volledig ingerichte leeromgeving heeft een auteursomgeving, een LCMS, een bibliotheek, een LMS en community eigenschappen.

Onze API stelt u in staat een koppeling te maken met andere platform als bijvoorbeeld uw HRM-systeem.

Alle functionaliteiten zijn geïntegreerd in één omgeving, die bovendien gekoppeld kan worden aan uw eigen HRM-systemen. Onze responsive omgeving biedt de mogelijkheid voor het gebruik van verschillende hulpmiddelen, zoals PC, tablet en smartphones.

Hoelang kan de cursist van een cursus gebruik maken?

U kunt zelf instellen hoelang een cursist van een cursus gebruik mag maken. De meest voorkomende instelling zorgt dat de cursist gedurende een jaar een cursus kan benaderen.

U kunt een betaling per cursus/per cursist/per jaar (professionele opleiders), dan wel per cursist/per jaar met een ongelimiteerd cursus aantal (organisaties voor intern gebruik) af spreken.

Hoe adaptief zijn de cursussen aan te bieden via het Zivier platform?

Niet iedere cursist leert op dezelfde manier en bovendien hoeft niet iedereen tot een zelfde kennisniveau te leren. Het moderne leren is gericht om dat te leren wat je nodig hebt om de gewenste resultaten te bereiken.

Moet de cursus vooral case-based zijn of is het meer leren door herhalen? Gaan we met modulen werken? Sluiten we af met een examen? Allemaal vragen die voor een bepaalde doelgroep van cursisten van belang zijn. Zivier heeft meerdere studieconcepten klaar liggen om de beste cursus te kunnen ontwerpen.

Hoe verloopt een leerproces?

Elke organisatie en iedere werknemer heeft een of meerdere leerdoelen. Deze doelen, de doelgroep en de verschillende leerstijlen vormen de basis voor de ontwikkeling van een leerprogramma. Een compleet leerprogramma bestaat vaak uit meerdere programmaonderdelen.

De cursisten kopen deze leerprogramma’s of krijgen deze leerprogramma’s aangeboden via hun werkgever. Gedurende een periode van een jaar hebben zij toegang tot hun persoonlijke kenniskaart met daarop het leerprogramma, de bibliotheek, het forum, het nieuws, een dashboard en meer nuttige functionaliteiten die het leren leuk maken.

De cursist volgt het leerprogramma door het beantwoorden van de daarin opgenomen vragen en maakt zich gaandeweg de nog ontbrekende kennis eigen. Elke vraag met bijbehorende antwoorden en uitleg (tekst, grafieken, beeldmateriaal, video, geluid) brengt de cursist verder in het leerprogramma.

Na elk foutloos afgerond programmaonderdeel ontvangt de cursist een kenniscertificaat met een vooraf instelbare geldigheidsduur. Tussentijds kan elke cursist informatie aan het systeem toevoegen. Dit komt ter beoordeling bij de vak expert om eventueel in nieuwe leerprogramma’s opgenomen te worden. Door het oefenen met een leerprogramma wordt informatie spelenderwijs omgezet in kennis. De motivatie is groot door het direct zichtbare resultaat, de presentatie van de lesstof en gamification. De cursist kan ook worden uitgenodigd om een examen te maken d.m.v. het Examenpakket.

De mogelijkheid voor de cursist om bij elke leervraag direct feedback te geven aan de cursusontwikkelaar is belangrijk. Door deze feedback krijgt de cursusontwikkelaar juist de gelegenheid de cursus nog beter te maken.

Van welke vraagsoorten zijn er templates om te gebruiken?

Alle onderstaande vraagvormen hebben verschillende templates die wij voor u klaar hebben staan voor gebruik.

 • ‘Sleep en volgorde’ vragen
 • ‘Multiple choice’ vragen
 • ‘Meerdere antwoorden zijn goed’ vragen
 • ‘Ontbrekend woord’ vragen
 • ‘Ja en nee’ vragen
 • ‘Waar en niet waar’ vragen/li>
 • ‘Numerieke’ vragen
 • ‘Beeld’ vragen
 • Hotspot vragen

Hoeveel cursussen kan ik gelijktijdig op het Zivier platform hebben?

Net zo veel als u wilt. Elke cursus kan andere cursisten en begeleiders hebben en daarbij een eigen look & feel. U regelt dit zelf in een hand omdraai.

Kan ik demo cursussen publiceren?

Ja, voor het promoten van uw cursus kunt u demo’s aanmaken. Deze kunt u bovendien plaatsen in de Zivier webshop om onder de aandacht gebracht te worden van het grote publiek.

Wat betekent het om in de ‘Cloud’ te werken?

Zivier is een volledig webbased leerplatform waarop informatie wordt omgezet in kennis voor zowel generieke als specifieke leerprogramma’s. Het platform is opgebouwd als Software as a Service. Uw organisatie kan daarom snel en zeer kosteneffectief met de versterking van het kennisniveau en de ontsluiting van kennis beginnen.

U hebt geen aanvullende software nodig om het systeem te laten werken. Alles staat klaar en wordt voor u onderhouden. Wij zorgen voor hosting, de gewenste back-up, alle updates en onze supportdesk staat voor u klaar.

Voor welke browsers is Zivier geschikt?

Er is een browser onafhankelijkheid voor Explorer(vanaf 8 en hoger), FireFox, Safari, Chrome en Opera.

Is het kennis- en leerplatform veilig?

100% veiligheid is door niemand te garanderen. Wij aarzelen echter niet te stellen dat het platform aan de strengste veiligheidsvoorschriften voldoet. Uw bedrijfseigen kennisplatform is volledig afgeschermd voor toegang door onbevoegden. U bepaalt wie toegang hebben!

Onze high-end servers staan bij professionele datacenters in Nederland. Onze dagelijkse back-ups zorgen voor uw data en continuïteit.

U biedt de medewerkers directe toegang tot de informatie, waardoor toezending van digitale kopieën niet meer nodig is. Ongewild verlies aan kennis is daarom geminimaliseerd.

Kan mijn organisatie zelf ook cursussen verkopen?

Ja, iedere organisatie kan haar kennis of delen daarvan aanbieden via de webshop van Zivier. Uw organisatie wordt dan ingeschreven als auteur met auteursrechten, die vervolgens weer recht geven op een auteursvergoeding. Op deze manier kunt u verdienen aan cursussen.

Alle kennis in uw organisatie bestaat uit een generiek en een specifiek deel. Met name het generieke deel is voor bedrijven interessant om aan te bieden aan andere organisaties. Wij adviseren opleiders altijd gebruik te maken van de marketing & verkoopkracht van de Zivier webshop.

Zivier brengt uw cursussen onder de aandacht van een grote groep geïnteresseerden. Onze webshop heeft een sterk groeiend bezoekersaantal. Onze marketingafdeling is dagelijks bezig met het voeren van campagnes. Uw verkoopkracht neemt toe door plaatsing van uw cursus in de webshop.

Niet alleen uw online cursussen en leermaterialen kunnen in de webshop opgenomen worden. Ook uw eventuele praktijkbijeenkomsten krijgen hun plek in een druk bezochte webshop. Meer informatie hierover is de verkrijgen bij onze adviseurs.

Kan ik voor mijn organisatie een eigen domeinnaam gebruiken?

Ja, uw eigen domeinnaam example.zivier.com ligt voor u klaar. Met de look & feel van uw organisatie heeft elke medewerker de beleving op uw eigen kennis- en leerplatform bezig te zijn. En dat is dan ook werkelijk zo!

Kan mijn organisatie direct via het platform communiceren met gebruikers?

Ja, dat kan. ‘Social learning’ is volop van toepassing op dit platform. Het leren wordt plezieriger als er direct gecommuniceerd kan worden met medecursisten, docenten en/of leidinggevenden. Met behulp van fora, het feedback-dialoog programma en direct e-mailverkeer wordt communiceren een feest. Er is geen andere software nodig om te communiceren. Alles in een!

Het Zivier leerplatform is vooral ontwikkeld met in het achterhoofd de centrale rol van de cursist. Juist omdat alle communicatie zich binnen het leerprogramma afspeelt, gaat er geen tijd en interesse verloren. Een aansluiting met videomeetings en Skype biedt bovendien ook nog visuele voordelen.

Hoe werkt blended learning in samenhang met het platform?

De cursist is in de gelegenheid om zich theoretische kennis via het platform eigen te maken. Het doorlopen van de leerprogramma’s resulteren automatisch in kenniscertificaten, waarmee de cursist kan aantonen de kennis te beheersen. Een groot aantal opleiders en organisaties krijgen graag eerst een bewijs van theoretische kennis, alvorens zij aan de eventuele praktijk beginnen.

Natuurlijk vraagt impliciete kennis ook om praktijkbegeleiding. Voor veel vakgebieden is dit praktijk leren een voorwaarde voor het behalen van een geldig certificaat.

In de combinatie van online leren met de groepsgewijze/individuele praktijk start de cursist de praktijk met een minimaal theoretische kennisniveau. Hierdoor stijgt het rendement van de totale cursus. Praktijkdagen kunnen zich nog meer focussen op de praktische toepassing van het geleerde!

Kan ik een cursus actueel houden?

Door het grote gebruikersgemak kunt een inderdaad heel snel een cursus of onderdelen daarvan aanpassen. De ontwikkeltijd van een cursus is daarmee geminimaliseerd en u kunt eerder rendement behalen.

Ook kunt u met de kopiefunctie een cursus(deel) kopiëren om nog sneller te kunnen werken.

Hoe weet ik zeker dat het platform up-to-date blijft?

Iedere relatie is onderdeel van onze totale innovatie. Door ieders wensen en feedback te beoordelen, door gebruikersgroepen te consulteren en door nieuwe technische add-ons toe te passen blijft u altijd de voordelen houden van de gratis updates. Uw eigen platform is op deze manier permanent in ontwikkeling en u wordt daarbij op de hoogte gehouden van nieuwe gemakken.

Hoe kunnen jullie de gebruikerskosten zo laag houden?

Wij hebben gekozen voor een strategie gebaseerd op een hoog volume en lage prijzen. Met de vele organisaties en hun medewerkers bereikt het platform een schaalgrootte, die leidt tot kostenoptimalisatie. Uw eigen kosten voor onderhoud van een stand-alone leeromgeving zouden waarschijnlijk vele malen hoger zijn.

Waarom is online leren duurzaam?

Online leren is 24/7 bereikbaar vanaf elke device en fysieke contacten kunnen worden verminderd. Geen overbodige reistijden en geen kilometers per trein en/of auto. Cursisten vinden deze vorm van leren ook leuk en het stimuleert hen verder te gaan dan u voor mogelijk houdt.

De meeste cursisten leren in hun eigen omgeving en op een door hen gekozen moment. Hierdoor heeft uw organisatie meer beschikbare uren te besteden voor uw productie/dienstverlening.

Ook de tijdsbesteding van het klassikaal leren wordt efficiënter, omdat iedereen na de online studie met tenminste een minimaal kennisniveau in de groep de praktijk uitvoert.

Maakt Zivier gebruik van gamification?

Ja, wij vinden dat een goed leaderboard en andere gamification uitingen enorm bijdragen aan de stimulans om te leren.

Heeft Zivier ook een signaalwerking?

Door het instellen van een certificaat geldigheidsduur kunt u ook van een signaalfunctie gebruik maken waardoor de cursist een signaal krijgt om een bepaalde cursus of deel daarvan opnieuw te maken. Deze signaalwerking draagt bij aan het optimaliseren van het gewenste kennisniveau van een cursist. Kennis wordt op deze manier niet meer vergeten!

Welke ondersteuning kan Zivier bieden?

Onze supportdesk staat altijd voor u klaar en er is nog veel meer mogelijk.

Onze opleidingskundigen kunnen uw hardcopy lesmateriaal omzetten in digitale vormen. Ons designteam kan u helpen met een uniek ontwerp voor uw eigen look & feel leeromgeving. Dan bieden wij analyses aan over leeronderwerpen, doelgroepen en verkoopkansen. Uw social media campagnes willen wij graag voor u verzorgen en uiteraard helpen wij u graag met een algeheel ontwerp van een cursus of compleet portfolio opleidingen.