Blog | Een kleine greep onderwerpen vanuit Zivier

Leerplatform Zivier kent 22% meer gebruikers in één week

Geplaatst op: 27/03/2020 | Categorieën: Geen onderdeel van een categorie, Zivier in beweging | Tags: , , , , , , , | Auteur: Harry Vorenkamp

Organisaties maken vanwege efficiëntie en kostenbesparing steeds vaker gebruik van online leren. Online learning op basis van de Zivier Kennis- en Leerplatform technologie voorziet al jaren succesvol in deze behoefte in 10 verschillende taalgebieden.

Door de huidige bijna of gehele lock down in Europa zijn medewerkers gedwongen hun werk vanuit huis te doen. Niet iedereen kan echter vanuit huis zijn/haar baan uitoefenen. Iedereen kan wel nieuwe kennis opdoen en bijleren om straks de werkzaamheden weer met een hoger kennisniveau op te pakken.

Leerplatform en full-service

Zivier leerplatform en full-service organisatie

Ons online learning platform vormt de basis voor online leeromgeving en van organisaties. Met een eigen herkenbaarheid en met hun eigen cursusaanbod stimuleren zij de ontwikkeling van hun medewerkers. Eens te meer blijkt dat organisaties die hier al geruime tijd mee aan de gang zijn geweest een voorsprong hebben op andere organisaties. Maar het is nog niet te laat!

Dat blijkt als deze week nieuwe organisaties zich melden en razendsnel geholpen willen worden aan een maatwerk online leeromgeving. Ook is de vraag naar hulp bij de digitalisering van het cursusaanbod groot. Met 22% groei van geregistreerde gebruikers in één week voorziet Zivier in een duidelijke behoefte en het aantal gebruikers stijgt nog elke week.

Wat is e-learning en wat is een goed leerplatform?

Niet alles wat je op het internet leert kan worden gezien als e-learning. E-learning geeft vorm aan leersituaties met behulp van informatie- en communicatietechnologie. Hiervoor is gespecialiseerde kennis en kunde voor nodig en uiteraard een gebruiksvriendelijk online leerplatform. Met betrekking tot de keuze van het leerplatform zijn er een aantal punten waar je op moet letten:

  1. Kies in eerste instantie voor een standaardpakket met de mogelijkheden om er later gespecialiseerde modulen aan toe te voegen.
  2. Het leerplatform moet voorzien in het tonen van de leerresultaten aan de studerende werknemers. Door resultaten worden mensen enthousiast.
  3. De begeleiding van een praktijkopleider, manager of opleidingscoördinator tijdens het maken van het leerprogramma en ook nadien is essentieel. Als de werknemer weet dat er aan het leerresultaat aandacht gegeven wordt zal de zin van het leren toenemen. Het wordt dan niet alleen een ‘verplichte cursus’ maar ook leuk om te doen.
  4. Iedere werknemer heeft eigen voorkeuren bij het leren. Het leerplatform moet daarom voorzien de toepassing van verschillende leermethoden. Video’s, pdf-documenten, vraag/antwoord, toetsvragen en zelfs examenvragen moeten standaard in het leerplatform van uw keuze zitten.
  5. Ook dient de aanbieder van het leerplatform actief te zijn in het verzorgen van updates voor onderhoud en toevoeging van nieuwe functionaliteiten. Het behoort een levendig leerplatform te zijn dat benaderbaar is via het internet vanaf elke locatie (dus niet alleen vanuit de werklocatie).
  6. Medewerker moeten ongelimiteerd gebruik kunnen maken van de cursus. Dus net zo vaak kunnen maken als zij dat willen, waarbij de mogelijkheid van directe feedback over de cursus(onderdelen) aan de organisatie super belangrijk is.

Tot slot: zet altijd de voordelen van een e-learning systeem tegen over de klassikale aanpak. De balans tussen kosten en voordelen moet uiteraard altijd doorslaan naar de voordelen.

Heeft u vragen dan helpen wij u graag verder!