Samenstellen van examens met de Examenmodule

Contact

Examenmodule | Samenstellen van examens is zeer gebruiksvriendelijk

U haalt met de Examenmodule een professionele digitale omgeving voor toetsing en examinering in huis. Het examen voldoet aan de hoogste eisen en de voorwaarden van PE-punten en accreditatie.

Bel ons +31 (0)6 53155872

Toepassingen van de examenmodule

De examenomgeving kan als een aparte identiteit worden aangekocht.
Bovendien kan de examenomgeving ook als een module worden toegevoegd aan de Leer & Oefenen omgeving. Leren, oefenen en examineren in één omgeving.

Ook in de examenomgeving kunt u op een verbluffend eenvoudige wijze uw eigen ‘look & feel’ (laten) instellen.

De vragen in het examenpakket kunnen worden gewogen en het examen kan worden klaar gezet voor kandidaten op dag en tijd. Via de instellingen kunt u regelen dat de kandidaat direct in zijn eigen omgeving kan zien of hij/ zij is geslaagd.

Leren, oefenen en examineren in één omgeving met de Examenmodule.

Vraagvormen en mogelijkheden

In de examenmodule zijn er meerdere vraagvormen mogelijk. Bovendien kunnen er ook open vragen worden gesteld. Als het antwoord bestaat uit een woord, een getal, een juiste volgorde, multiple choice of enkele woorden dan wordt het examen automatisch beoordeeld.

Een examen met een ‘Open’ vraag wordt handmatig beoordeeld. Het antwoord van de ‘Open’ vraag is niet gelimiteerd aan een hoeveelheid van woorden. 

Het examen kan ook als een hardcopy worden gedownload. De kandidaten maken dan een examen op papier. Na afronding van het examen kunnen de resultaten op een heel eenvoudige wijze weer worden toegevoegd aan de online examenmodule. Zo blijven alle resultaten zichtbaar in één overzicht.

Examenkandidaten hebben op elke pagina de mogelijkheid om feedback te geven. Zo kunt u direct monitoren hoe het examen wordt beoordeeld. 

De examenresultaten

De examenkandidaten kunnen de resultaten, indien u dat wenselijk vindt, direct zien in de eigen leeromgeving. Is er in het examen een open vraag verwerkt dan kunt u het examen handmatig beoordelen. Nadat het examen is beoordeeld, ziet de kandidaat de resultaten in zijn eigen leeromgeving.

Per cursus en/ of examen is het mogelijk de studie-uren te berekenen en te checken of het resultaat voldoet aan de voorwaarden voor PE-punten en accreditatie.

Monitoren van de kennisontwikkeling

Meer over onze ondersteuning?