Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Online onboarding programma voor flexwerkers

3 november @ 10:00 - 10:45

Pre- en Onboarding proces voor flexwerkers

De onboarding programma’s voor nieuwe medewerkers richten zich op een snelle inzetbaarheid en behoren verbindend werken. Dit geldt voor nieuwe medewerkers met een vast of tijdelijk contract. Hoe ziet een succesvol onboarding programma eruit voor flexwerkers? Wat is de handigste manier om ook deze werknemer versnelt naar de 100% productiviteit te leiden? Even een paar cijfers:

5% van de nieuwe werknemers stopt na de eerste rampzalig verlopen werkdag; 20% van het verloop vindt plats in de eerste 45 werkdagen en ongeveer 25% verlaat de organisatie voor het begin van het tweede jaar.

Voor flexwerkers geldt in sommige industrieën dat tot 20% van de flexwerkers niet terugkomen na een eerste rampzalig verlopen werkdag. Gevolg: productieverlies, faalkosten, extra tijd voor nieuwe flexwerker. Daar zit dus niemand op te wachten.

Een vliegende start met Zivier Basic module

Waarom wachten tot de nieuwe flexwerker zich ’s morgens meldt bij de werkleider of HR-manager? Het zou toch veel handiger zijn als deze medewerker voorafgaand aan de eerste werkdag al jouw bedrijfscultuur en – waarden kent? Dit is precies waarvoor de Basic module van het Zivier leerplatform is bedoeld. De HR-medewerker of die verantwoordelijk is voor de instroom van flexwerkers wijst voorafgaand aan de eerste werkdag relevante informatie en studiemateriaal toe aan de flexwerker. Deze krijgt een online signaal dat het materiaal klaar staat om bestudeert te worden. Met de persoonlijke logincode benadert de flexwerker de speciale leeromgeving van uw jouw onderneming en kan gelijk aan de slag

Met behulp van beeldmateriaal, een vraag- en antwoordspel, werkplekinformatie, werktijden informatie, waarden en normen, bedrijfsjargon, organisatiestructuur en andere noodzakelijke documenten bereid de flexwerker zich voor voorafgaand aan de eerste werkdag.

In het dashboard kan de HR-medewerker zien of deze voorbereidingen gemaakt zijn voordat de flexwerker zich meldt. Net als bij het zich melden bij de toegangspoort en het verplicht bekijken van een veiligheidsfilm voordat bezoekers het terrein mogen betreden. Nu heeft de flexwerker de voorbereidingen gedaan (Pre-Boarding) en kan gelijk een vliegende start maken.

Er zijn relaties van Zivier die er voor kiezen om deze pre-boarding fase uit te besteden aan uitzendorganisaties. Andere relaties houden deze pre-boarding fase juist in eigen hand om meer zekerheid te hebben dat de flexwerker ook daadwerkelijk op de eerste werkdag verschijnt met kennis van zaken.

Ontwikkelingspad

In de leeromgeving van de flexwerker voeg je makkelijk product- en vaardigheidstrainingen toe, die in combinatie met de interne onboarding de nieuwe werknemer in een mum van tijd inzetbaar maakt. Het ontwikkelingspad in de eerste 25 werkdagen betreft vooral het stimuleren van het autonome gevoel van de medewerker. Natuurlijk wordt in de onboarding fase gecontroleerd of de wederzijdse verwachtingen nog op elkaar aansluiten  en vraag om feedback. Juist door de feedback van nieuwe werknemers en flexwerkers dragen zij bij aan een innovatieproces van binnenuit.

De module “Leren & Oefenen’ heeft alle mogelijkheden om het feedbackproces te stimuleren, om samen te werken en om tot zelfontwikkeling te komen. Het ongelimiteerd cursussen kunnen volgen (en sommige moeten volgen) draagt bij aan het gewenste kennisniveau binnen de organisatie en het autonome gevoel van de medewerker.

Het gratis webinar

In 45 minuten nemen de organisatoren je mee naar de Zivier Basic module. De voordelen van de functionaliteiten in deze module worden helder uiteen gezet en het gemak om een pre- en onboarding programma daarin op te nemen zal je aanspreken.

Je kunt je hier aanmelden voor deze online bijeenkomst en je bent van harte welkom.

Mocht je maandelijks geïnformeerd willen worden over het Zivier leerplatform, de toepassingen en ontwikkelingen en wat dat voor jouw organisatie kan betekenen, dan sturen wij je graag onze nieuwsbrief toe. Jouw nieuwsbrief aanmelding is snel geregeld.

Met vriendelijke groet,

Het Zivier team.

Gegevens

Datum:
3 november
Tijd:
10:00 - 10:45
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Locatie

Online
Nederland
Site:
www.zivier.com

Organisatoren

Harry Vorenkamp
Harry Vorenkamp